Spirale cu ciuperci

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2013 | 19582 vizualizari

 

Un aperitiv super rapid, aspectus, delicios, cand nu mai avem idei ce sa pregatim pentru musafiri sau chiar pentru noi insine, de ce nu? Am vazut spiralele pe pagina lui Alex cook style, si cum aveam ciuperci in frigider si niste foietaj prin congelator am zis ca trebuie neaparat sa fac si eu, mai ales ca ne plac foarte mult ciupercile.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj din comert
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 150 gr branza telemea sau cascaval
  • putin marar verde
  • 3 – 4 cepe verzi
  • piper /sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciuperci:

Scoatem foietajul din frigider sa se dezghete cu vreo ora inainte.

Spalam ciupercile si le feliem. eu le-am feliat in robotul de bucatarie, apoi le-am pus l-a calit in cateva linguri de ulei impreuna cu ceapa tocata marunt.

Lasam sa fiarba pana cand se evapora toat sucul lasat de ciuperci, apoi asezonam cu putin piper si cu un praf de sare (nu mai mult pentru ca punem branza sarata). Eu le-am mai dat o data prin robot ca sa le toc mai mici, voi puteti sa le tocati mici de la inceput!

Tocam putin si mararul (o mana) si radem branza pe razatoarea mica apoi le amestecam si pe acestea in compozitia de ciuperci.

Presaram putina faina pe blatul de lucru, asezam foietajul si intindem o parte din compozitie pe toata suprafata lui, lasand doar o margine de 2 cmm pentru partea exterioara.

Facem un rulou pe care il vom taia din 2 cm in 2 cm cu un cutit foarte ascutit. Le taiem ca pe paine, nu apasam!

Tapetam o tava cu hartie de copt, si asezam spiralele cu fata in sus lasand spatiu intre ele.

Preincalzim cuptorul la 220ºC si coacem spiralele cca 20 -25 minute pana se rumenesc frumos.

Se consuma calde sau reci.

Sunt o nebunie. va sfatuiesc sa faceti din doua pachete de foietaj ca dispar cat ai clipi !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci